/, Preporučujemo/Čudotvorne Epsom soli

Čudotvorne Epsom soli

 

Epsom so – kupka i piling

Epsom kupke deluju opuštajuće. Svojim alkalnim dejstvom pomažu kod reume i artritisa i izvlače otrove iz organizma, jer epsom soli aktiviraju proces reverzne osmoze i kroz nju uklanjaju toksine iz tela. Takođe poništavaju niske nivoe elektromagnetnih i radioaktivnih zračenja. Dokazano je da epsom kupka pouzdano oslobađa od stresa. Mogu popustiti grčevi u mišićima i smanjiti bol izazvan zapaljenjima. Hranljive materije se bolje apsorbuju uz prisustvo ovog važnog minerala. Nemojte koristiti epsom sonu kupku ako imate hipotenziju (nizak krvni pritisak) ili mijasteniju gravis. Kupku koristite bez šampona i sapuna da ne bi neutralisali dejstvo prirodnih komponenti epsom soli. Najmanje jednom nedeljno korišćenje epsom soli obezbediće vam više energije, izgledaćete svežije. Poboljšan san i koncentracija koji će uslediti pomažu nervima i mišićima da pravilno funkcionišu.

Detoksikacija organizma

Epsom soli su izuzetno dobre za čišćenje otrova iz tela . Upotreba dezodoransa, parfema, anti-perspiranata, prisustvo pesticida i herbicida u hrani, osveživači prostorija, aero- zagađenja ( dim cigareta, smog i sl.) truju naš organizam. Sipajte najviše 300 gr epsom soli u kadu sa toplom vodom, nemojte istovremeno koristiti i šampone jer se tada umanjuje efekat detoksikacje. Dovoljno je 20-ak minuta natapanja tela, ukoliko osetite nelagodnosti (vrtoglavica, mučnina), ispraznite kadu i isperite telo toplom vodom.

Epsom soli i trudnoća

Oticanje nogu i zglobova javlja se u glavnom zbog povećanog prisustva tečnosti tokom druge polovine trudnoće. Potapanje nogu u posudu sa toplom vodom i pola šoljice epsom soli može pomoći u smanjenju otoka i olakšanju bolova. Magnezijum, jedna od glavnih komponenti epsom soli, od suštinskog je značaja za održavanje zdravlja tokom trudnoće pogotovu što je potreba za magnezijumom tada povećana. Trudnice koje koriste potapanja stopala u blagom rastvoru epsom soli imaju stabilniju prenatalnu komunikaciju, strpljivije su i na taj način se čuvaju od stresa i hipertenzije. Intra venski ili intramuskularno se daje trudnicama u cilju sprečavanja prevremenog porođaja. Takođe se daje da se spreče grčevi tokom porođaja.

Eksfolijator epsom soli

Napravite pastu od epsom soli, malo izvorske vode i par kapi maslinovog ulja. Nanesite pastu na dlan i nežno masirajte željenu regiju da odvojite ( oljuštite ) uginule ćelije i razbijete žuljeve. Budite strplivi, možda ćete morati da ponavljate proces par dana. Ova tehnika je posebno korisna za ruke, laktove, kolena i stopala. Nakon ovih tretmana vaša koža će biti podmlađena, mekanija i elastičnija.

Brzi tretman modrica

Rastvorite par kašičica epsom soli u šoljici sa malo vode da smesa bude gusta. Ugrejte smesu i previjte topli oblog na modricu. Modrica neće nestati kao magija ali će biti bleđa i manje bolna.

Kako ukloniti trn iz kože

Ponekad nam se desi da trn, žaoka, ili komadić stakla jednostavno neće da izađe, bez obzira na pincete i stiskanje tkiva. Napravite gustu smesu od epsom soli i malo izvorske vode, stavite oblogu i sistem osmoze epsom soli će delovati. Budite strplivi, strano telo će biti istisnuto na površinu kože.

Ublažite svrab ili opekotine kože

Rastvor epsom soli u vodi deluje kao hladan oblog za iritiranu kožu, dobar je za saniranje ugriza, opekotina, uboda insekata i drugih iritacija.

Odmašćivanje kose i detoksikacija kosmate regije

Mnoge žene (a sve češće i muškarci ) farbaju kosu, ne znajući da li u bočicama ima kancerogenih podmuklih jedinjenja ( resorcinol, fenilenediamin…) koja ometaju i rad hormona. Rastvorite malo epsom soli i sok limuna sa čašom tople vode u posudi. Tim rastvorom umasiravajte kosmati deo glave i kosu. Većina potkožnih nagomilanih nečistoća biće povučena pomoću epsom soli. Isperite mlakom vodom. Ako je potrebno, ponovite proces da vratite živost vaše kosmate regije (i olakšate stilizaciju vaše kose).

Epsom soli za stopala

Opšte je poznato da su stopala jedan od najproblematičnijih delova tela i da trebaju intenzivnu negu posle dnevnih aktivnosti jer naše : danas za danas obaveze u velikoj meri zavise od stanja naših stopala. Da nebi doživeli probleme kao što su fasciitis tabana, čukljeve, atletsko stopalo, giht, upalu Ahilove tetive itd, potopite noge u vodeni rastvor epsom soli i odahnite. Vodeni topli rastvor epsom soli može se privijanjem primeniti na artritične zglobove.Tako se smanjuje njihovo oticanje (hipertonično izvlačenje vode iz otoka ) i ukočenost okolnih mišića tako da dolazi do značajnog olakšanja.

Hemoroidi i epsom soli

Prilično jednostavan ali uspešan tretman protiv hemoroida možete pripremiti pomoću epsom soli. Umirujuće dejstvo takvih kupki pomaže i ublažava neprijatna osećanja izazvanih hemoroidima. Jednostavno sednite u kupku sa epsom solima. To izgleda previše jednostavno ali to zaista deluje. Imajte na umu da voda treba da bude topla, ali ne previše. Topla voda pomaže da se poboljša protok krvi u tom području i na taj način ubrzava proces sanacije. Oko dvadeset minuta dnevno sedenja u takvoj kupki može značajno da ubrza popravni proces. Imajte na umu da u cilju dobijanja dugoročnih rezultata proces treba ponavljati svaki drugi dan najmanje tri nedelje.

Nikotin, mitiseri i epsom soli

Zahvaljujući epsom solima možete se otarasiti žutila od nikotina i katrana sa vaših prstiju i lica. Rastvorite kašičicu epsom soli sa malo limunovog soka u pola šoljice vode. Pamučnim tuferom trljajte i efekat će biti brzo vidljiv. Isti metod možete koristiti i za čišćenje lica od mitisera, samo u rastvor dodajte i par kapi povidon joda. Nakon tog postupka lako ćete ukloniti mitisere blagim pritiskom.

Koža i epsom soli

Svaka hemikalija, bolest, ili toksična supstanca može ostati prisutna u tkivima . Telo je briljantno u svojim naporima da se zaštiti od posledica lične istorije, ali ipak je taj kapacitet ograničen. Telo mora da skladišti ono što ne može da obradi ili eliminiše. Rezultat je akumulacija materijala kao što su stari lekovi, inflamatorni agensi, ćelijski otpad i kiseline u stajaćoj limfnoj tečnosti. Svako telo reaguje jedinstveno na ove akumulacije i zato možemo videti primere degeneracije sve češće na mlađoj populaciji, više nego ikada ranije. Obični, zdravi ljudi postaju umorni i usporeni zbog kumulativnog dejstva njihovog načina života i konačno se usele u bolničke kartoteke.
Brza hrana, meso, alkohol, kafa, gazirana pića… mogu biti odgovorni za zloćudnu kiselost našeg tela. Neuravnotežen balans: kiselo- bazno može izazvati unutrašnje probleme ali će se pokazati i spolja. Koža gubi elastičnost, postaje naborana , suva i iritirana, zato se mnogi oslanjaju na alkalne soli za kupanje da očiste telo spolja, kroz kožu. Bebina koža je primer savršeno glatke i meke kože jer je 9 meseci plivala u osnovnoj, amnionskoj tečnosti koja mnogo podseća na rastvor epsom soli. Alkalne slane kupke stimulišu kožu da se hrani nedostajućim mineralima. Sprečavanje stvaranja celulita i održivo samo- podmazivanje kože, kao što je predvidela majka priroda, čine aplikaciju epsom solima zanimljivom i mogu smanjiti potrebu za drugim proizvodima za negu, koji najčešće u sebi imaju sintetička jedinjenja.

Zubi i epsom soli

Vlažnim kažiprstom zahvatite malo epsom soli i trljajte desni i zube, temeljno isperite i umanjićete rizik od karijesa. Prstohvatom soli u malo vode ispirajte usta, to će kontrolisati bakterije u vašim ustima. Prstohvat epsom soli u čaši sa vodom biće dovoljan za noćno čišćenje zubne proteze.

Sinusi i epsom soli

Prstohvat epsom soli rastvorite u čašu mlake izvorske vode. Ispirajte nos, sinuse i grlo. Takvim tretmanima možete ojačati odbranu cele glave, usta, grla i sinusa.

Lice i epsom soli

Kancerogene supstance i supstance koje ometaju rad hormona često se nalaze i u maskarama, senkama, ruževima za usne, ajlajnerima… Ako želite da detoksikujete lice, natopite obilato vunenu rukavicu toplim rastvorom epsom soli i izvorske vode i držite na licu što duže.Podbulo lice usled neprospavanih noći ili sporijeg metabolizma možete ovim hipertoničnim tretmanima znatno osloboditi od nagomilanih ustajalih tečnosti. Poželjni su i blagi , kružni pokreti koji bi pospešili limfnu cirkulaciju.Tim postupcima umanjujete rizik da neki nepoželjni okidač proradi.

Epsom i zračenje

U kadu sa toplom vodom sipajte pola šolje epsom soli i jednu šolju sode bikarbone. Ova kupka sprečava posledice zračenja od : rentgena, lečenja raka zračenjem, zračenja ekrana, mobilnog telefona , elektromagnetnog atmosferskog smoga ( antene, repetitori…).

Ostale primene epsom soli

Udisanje (inhalacija ) isparenja epsom soli rastvorenih u vreloj izvorskoj vodi pomaže astmatičarima ( kod teških napada se daje intra venski jer smanjuje inflamaciju vazdušnih prolaza i olakšava normalan protok vazduha). Slana isparenja će olabaviti sluz u plućima i iskašljavanje će biti produktivnije.

Napomena: Magnezijum sulfat – Epsom so (Gorka so) je 100% prirodni mineral, ali nije pogodan za jelo.

Epsom soli možete pronaći ovde.

 

Izjava o odricanju odgovornosti
Svi tekstovi u ovoj publikaciji su neobavezujuće informacije namenjene isključivo informisanju i zdravstvenom prosvećivanju opšte populacije te nipošto ne zamenjuju lekarsku dijagnozu ili lečenje kod Vašeg licenciranog lekara. Vi ste sami odgovorni za svoje zdravlje. Proizvodi koji su pomenuti u ovom tekstu nisu namenjeni za dijagnozu , prevenciju ili lečenje bilo koje bolesti, ali su dokazano korisni za zdraviji i duži život.

 


By | 2017-12-08T19:08:23+01:00 24 avgusta, 2015|Kozmetika i higijena, Preporučujemo|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment