Pomaze regeneraciji flore zeluca pri konzumiranju antibiotika i penicilina.- Zaustavlja razvoj stetnih bakterija, parazita i sprecava bolesti kao sto su alergije i tuberkuloza .- Miso hrani kozu i krv pa
Arame blagotvorno deluje povećavajući elastičnost kardiovaskularnog sistema. Može se jesti kuvana, sama, ili u kombinaciji i sa povrćem. Odlično se slaže sa žitaricama i svi recepti za hidžaki algu mogu
Od svih algi koje se koriste u makrobiotici, ona je najviše jang. Vrlo je bogata mineralima, sadrži do 34% minerala, a ima 14 puta više kalcijuma od mleka. Ovo je
Kombu je alga iz dubokog mora koja najbolje raste u svežoj vodi na severu. Japanski kombu visokog kvaliteta ubira se u hladnom severnom moru ostrva Hokaido. Kombu alga sadrži alginičku
Nori je sušena jestiva alga koja se presuje u tanke listove. Zahvaljuljući izuzutnoj popularnosti japanskog jela suši, Nori je postala jedna od najpopularnijih algi na svetu. Hranljiva vrednost norija je
Sušene morske alge vakame (wakame) – blagog ukusa, mekane teksture, neizostavni sastojak miso supa, odličan dodatak kuvanom povrću. Bogate su kalcijumom a sadrže i velike količine gvožđa, vitamina A, C,
Šoju (shoyu) soja sos je tradicionalni japanski začin slanog ukusa, pripremljen od soje i pšenice, uz dodatak morske soli. Koristi se svakodnevno u kuvanju za začinjavanje jela. Zbog raznolike upotrebe
Tamari sos je taman, ukusom bogat soja sos koji se pravi osamnaestomesečnom fermentacijom zrna soje. Enzimi koji deluju u procesu fermentacije stvaraju ugodan miris i ukus a uz to omogućavaju
Brašno od tapioke (skrob od tapioke) izrađen je od suvog korena tropske biljke manioka (Manihot esculenta). Sadrži puno skroba i bogato je različitim mineralima i vitaminima (vitamini B kompleksa, kalcijum,