Bulgur – organik – 200g

Početna/Organski program/Bulgur – organik – 200g

Bulgur – organik – 200g

Dostupno

Nutritivne vrednosti na 100g: Energetske vrednosti 1490kJ/350kcal , Masti 1.8 g, od toga zasićene masnih kiselina 0.2 g, ugljeni hidrati 60 g, od toga šećeri 1.8 g, proteini 12...

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetske vrednosti 1490kJ/350kcal , Masti 1.8 g, od toga zasićene masnih kiselina 0.2 g, ugljeni hidrati 60 g, od toga šećeri 1.8 g, proteini 12.3 g, so 0.04 g, vlakna 10 g.

Pročitaj više

285.00 rsd

Količina:
Bulgur je namirnica koja se pravi od pšenice (najčešće od durum pšenice). Koristi se u raznim pilavima, jelima od povrća, supama. Ima veću hranljivu vrednost od kus kusa i pirinča, pa se koristi i kao njihova zamena. Što se tiče hranljivih vrednosti bogat je karbohidratima, koji su primar...

Bulgur je namirnica koja se pravi od pšenice (najčešće od durum pšenice). Koristi se u raznim pilavima, jelima od povrća, supama.
Ima veću hranljivu vrednost od kus kusa i pirinča, pa se koristi i kao njihova zamena. Što se tiče hranljivih vrednosti bogat je karbohidratima, koji su primaran izvor energije kod mnogih ljudi. Takođe ima najvišu proteinsku vrednost od svih žitarica, a pored toga sadrži vitamine B i cink i gvožđe, kao i vlakna. Preporučuje se kod dijeta upravo zbog karbohidrata i dijetetskih vlakana koja pomažu kod borbe protiv raka, dijabetesa i bolesti srca. Kada ga uporedimo sa smeđim pirinčem, bulgur ima duplo manje kalorija i duplo više dijeteteskih vlakana.

Pročitaj više

Dodatne informacije

Težina 210 g
Napomena:

* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. * Navedene informacije o proizvodu nisu namenjene dijagnozi i lečenju već su informativnog karaktera. Trudimo se da opisi proizvoda budu što precizniji, medjutim moguće su greške.

Back to Top
0