Heljda sirova – organik – 200g

Početna/Organski program/Heljda sirova – organik – 200g

Heljda sirova – organik – 200g

Dostupno

Nutritivne vrednosti na 100g: Energetske vrednosti 1440kJ/343kcal. Masti 3.4 g, od kojih zasićene masne kiseline 0.7 g, ugljeni hidrati 61.5 g, od kojih šećeri 2 g, proteini 13...

Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetske vrednosti 1440kJ/343kcal. Masti 3.4 g, od kojih zasićene masne kiseline 0.7 g, ugljeni hidrati 61.5 g, od kojih šećeri 2 g, proteini 13.3 g, so 0.02 g, vlakna 10 g.

Pročitaj više

216.00 rsd

Količina:
Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki. Ako je tostirana, heljda se često koristi kao kaša i tada ona postaje jedna od retkih a...

Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki. Ako je tostirana, heljda se često koristi kao kaša i tada ona postaje jedna od retkih alkalnih žitarica. Tostirana haljda je tamna, crvenkasto-smeđe boje. Prirodna, netostirana heljda je skoro bele boje. Mlado zrnevlje heljde može se ostaviti i da klija (jaka, teško svarljiva crna ljuska tada spada) i ono je izuzetan izvor hlorofila, vitamina i enzima.

Pročitaj više

Dodatne informacije

Težina 210 g
Napomena:

* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. * Navedene informacije o proizvodu nisu namenjene dijagnozi i lečenju već su informativnog karaktera. Trudimo se da opisi proizvoda budu što precizniji, međutim moguće su greške.

Back to Top
0