Integralno pšenično brašno – 1kg – Nutricia

Početna/Robna marka Nutricia/Integralno pšenično brašno – 1kg – Nutricia

Integralno pšenično brašno – 1kg – Nutricia

Dostupno

Integralno pšenično brašno za razliku od belog brašna, bogato je biljnim vlaknima koja regulišu metabolizam, i dobija se mlevenjem celog zrna pšenice.

158.00 rsd

Količina:
Pšenica (Triticum) je najvažnija zrnasta biljka koja se koristi za ljudsku ishranu, i druga je na lestvici ukupne proizvodnje prinosa žitarica, odmah iza kukuruza. Koristi se u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Procesom proizvodnje integralnog pš...

Pšenica (Triticum) je najvažnija zrnasta biljka koja se koristi za ljudsku ishranu, i druga je na lestvici ukupne proizvodnje prinosa žitarica, odmah iza kukuruza. Koristi se u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Procesom proizvodnje integralnog pšeničnog brašna je zadržan visok procenat udela minerala, vitamina, vlakana, proteina, vitamina iz grupe B, dok je udeo skroba značajno smanjen.

Nutritivne vrendnosti na 1g:

  • Energetska vrednost: 31 kcal
  • Ukupno masti: 1,7 g
  • Ugljeni hidrati: 6,5 g
  • Proteini: 1 g

Predlog korišćenja:

5gr integralnog pšeničnog brašna; 2-3 kašike maslinovog ulja; 4ml mlake vode; Semenke za posipanje (golica, suncokret, susam, lan zrno, mleveni lan); So

Priprema: Pomešati integralno pšenično brašno sa toplom vodom, dodati so i maslinovo ulje. Dobro izmešati sastojke i ostaviti smesu da odstoji. Podmazati kalup u kojem će se peći hleb. Posuti smesu semenkama. U zagrejanu rernu ubaciti hleb i peći oko 4 minuta na temperaturi od 2°C. Kada je hleb ispečen, izvići ga iz rerne i ostaviti da odstoji dok se ne ohladi.

Pročitaj više

Dodatne informacije

Težina 1100 g
Napomena:

* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. * Navedene informacije o proizvodu nisu namenjene dijagnozi i lečenju već su informativnog karaktera. Trudimo se da opisi proizvoda budu što precizniji, medjutim moguće su greške.

Back to Top
0