Kakao buter – 300g – Nutricia

Početna/Robna marka Nutricia/Kakao buter – 300g – Nutricia

Kakao buter – 300g – Nutricia

Dostupno

Kakao buter je biljna mast koja se dobija iz semenki kakaa, hladnim presovanjem.

780.00 rsd

Količina:
Kakao buter se sastoji od 6% zasićenih masnih kiselina (stearinska, palmitinska, miristinska i ostale), 3-4 posto mononezasićenih (oleinska, palmitoleinska) i 5-1 posto polinezasićenih masnih kiselina (linolna, linolenska). Ima specifičan miris kakaoa. Koristi...

Kakao buter se sastoji od 6% zasićenih masnih kiselina (stearinska, palmitinska, miristinska i ostale), 3-4 posto mononezasićenih (oleinska, palmitoleinska) i 5-1 posto polinezasićenih masnih kiselina (linolna, linolenska). Ima specifičan miris kakaoa.

Koristi se kao dodatak ishrani za pripremu kolača, čokolade i sl. Ima najstabilniju strukturu od svih poznatih ulja i masti i vrlo se teško kvari. Tu osobinu zahvaljuje sadržaju velike količine prirodnih antioksidansa. Ima vrlo specifičnu kristalnu strukturu što se koristi pri izradi čokolade (daje mu mekanu teksturu).

Takodje ima primenu u kozmetici za proizvodnju sapuna i preparata za kožu. Pomaže pri otklanjanju ožiljaka,mrlja i strija. Kakao buter regeneriše kožu i daje joj vlažnost i mekoću, olakšava brijanje sprečavajući iritaciju. Nanesen na kožu stvara barijeru između osetljive kože i okline što sprečava iritaciju tih područja. Kod primene u masaži, pomaže u relaksaciji i oslobađanju od stresa, zbog svog vrlo ugodnog mirisa. Sastavni je deo balzama za usne.

Topi se potapanjem u toplu vodu na 35-38 °C.

Nutritivne vrednosti na 1g:

  • Energetska vrednost: 884 kcal
  • Zasićene masne kiseline: 6 g
  • Polinezasićene masne kiseline: 3 g
  • Mononezasićene masne kiseline: 33 g
Pročitaj više

Dodatne informacije

Težina 450 g
Napomena:

* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. * Navedene informacije o proizvodu nisu namenjene dijagnozi i lečenju već su informativnog karaktera. Trudimo se da opisi proizvoda budu što precizniji, medjutim moguće su greške.

Back to Top
0