Kokosovo ulje – 300g – Nutricia

Početna/Robna marka Nutricia/Kokosovo ulje – 300g – Nutricia

Kokosovo ulje – 300g – Nutricia

Dostupno

Kokosovo ulje se koristi u pripremi hrane gde je najpogodnije za prženje i pečenje, zbog visoke tačke dimljenja (čak 232°C). Zbog svog sastava v...

Kokosovo ulje se koristi u pripremi hrane gde je najpogodnije za prženje i pečenje, zbog visoke tačke dimljenja (čak 232°C). Zbog svog sastava vrlo teško može da užegne.

Pročitaj više

323.00 rsd

Količina:
Kokosovo ulje je jestivo ulje ekstrahovano iz ljuske ili mesa zrelih kokosa od kokosove palme (Cocos nucifera). Odlikuje ga viskog sadržaj srednjelančanih triglicerida koji se ne talože u obliku masti, već se pretvaraju u energiju. Takodje sadrži laurinsku i karpi...

Kokosovo ulje je jestivo ulje ekstrahovano iz ljuske ili mesa zrelih kokosa od kokosove palme (Cocos nucifera). Odlikuje ga viskog sadržaj srednjelančanih triglicerida koji se ne talože u obliku masti, već se pretvaraju u energiju. Takodje sadrži laurinsku i karpinsku kiselinu koje predstavljaju ključne masne kiseline koje se pretvaraju u monogliceride i imaju vrlo moćna antimikrobna svojstva.

Kokosovo ulje se koristi za negu kose. Prilikom nanošenja ulja na kosu (pre ili posle pranja), smanjuje se gubitak proteina, pruža se hidratacija i izbegava lomljenje. Kokosovo ulje takodje vrlo povoljno utiče na kožu lica i tela. Ovo ulje ima antibakterijski efekat, ne zatvara pore, pa je odlično u slučaju deramtitisa. Najbolji efekti se postiže ukoliko se kružnim potezima utrlja ulje uveče na lice, ostavi da odstoji preko noći, i ujutru se ispere. Kokosovo ulje je na nižim temperaturama u čvrstom stanju, dok se na višim pretvara u tečno.

Pročitaj više

Dodatne informacije

Težina 400 g
Napomena:

* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. * Navedene informacije o proizvodu nisu namenjene dijagnozi i lečenju već su informativnog karaktera. Trudimo se da opisi proizvoda budu što precizniji, medjutim moguće su greške.

Back to Top
0