Pirinčano belo brašno – 500g – Nutricia

Početna/Robna marka Nutricia/Pirinčano belo brašno – 500g – Nutricia

Pirinčano belo brašno – 500g – Nutricia

Dostupno

Bezglutensko pirinčano brašno predstavlja odličnu zamenu za integralno pšenično brašno za osobe koje pate od celijaklije ili iz nekog drugog ra...

Bezglutensko pirinčano brašno predstavlja odličnu zamenu za integralno pšenično brašno za osobe koje pate od celijaklije ili iz nekog drugog razloga praktikuju bezglutensku ishranu.

Pročitaj više

111.00 rsd

Količina:
Pirinač (Oryza sativa) je jedna od najstarijih žitarica prisutna u ishrani (pre svega Azijskih naroda) preko 5000 godina. Najčešće se konzumira beli pirinač, a pored njega zastupljeni su i integralni, vitaminizirani, crni, crveni, itd. Od ove žitarice se proizv...

Pirinač (Oryza sativa) je jedna od najstarijih žitarica prisutna u ishrani (pre svega Azijskih naroda) preko 5000 godina. Najčešće se konzumira beli pirinač, a pored njega zastupljeni su i integralni, vitaminizirani, crni, crveni, itd. Od ove žitarice se proizvode različiti proizvodi, medju kojima se nalaze i brašno, pahulje, mleko, ulje, i dr. Pirinač se takodje koristi u proizvodnji alkoholnih pića, kozmetici i narodnoj medicini.


Bezglutensko pirinčano brašno predstavlja odličnu zamenu za integralno pšenično brašno za osobe koje pate od celijaklije ili iz nekog drugog razloga praktikuju bezglutensku ishranu. Pekare ga često koriste kako bi dobili specifičnu peščanu teksturu proizvoda. Njegov blag ukus mu omogućava da bude deo skoro svih recepata kako bezglutenske, tako i regularne ishrane. Ovo brašno predstavlja najzastupljenije bezglutensko brašno, ali i bazu za proizvodnju rezanaca u azijskoj kuhinji.

  • Predlog za korišćenje:

150g integralnog pšeničnog brašna; 500g pirinčanog brašna; Supena kašika maslinovog ulja; 250ml mlake vode; Jedna kesica praška za pecivo; 1.5 kašičica soli; Soda bikarbona na vrh noža; Kašičica šećera.

Priprema: Izmešati brašna u jednoj posudi i dodati ostale navedene sastojke. Ostaviti smesu da odstoji 1h. Ujutru premesiti masu i staviti je u podmazani pleh za pečenje. Peći oko 45 minuta na 200°C.

  • Predlog za korišćenje:

300g heljdinog brašna; 200g pirinčanog brašna; 100g brašna od chia semena; 2 kašike maslinovog ulja; ½ kašičice soli; 700ml mlake vode.

Priprema: Izmešati brašna u jednoj posudi i dodati ostale navedene sastojke. Ostaviti smesu da odstoji tokom noći. Ujutru premesiti masu i staviti je u podmazani pleh za pečenje. Peći oko 45 minuta na 200°C.

Nutritivne vrednosti:

  • Energetska vrednost: 366 kcal
  • Masti: 1,4 g
  • Ugljeni hidrati: 80 g
  • Proteini: 6 g
Pročitaj više

Dodatne informacije

Težina 550 g
Napomena:

* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. * Navedene informacije o proizvodu nisu namenjene dijagnozi i lečenju već su informativnog karaktera. Trudimo se da opisi proizvoda budu što precizniji, međutim moguće su greške.

Back to Top
0