Pirinčano integralno brašno – 500g – Nutricia

Početna/Robna marka Nutricia/Pirinčano integralno brašno – 500g – Nutricia

Pirinčano integralno brašno – 500g – Nutricia

Dostupno

Brašno od integralnog pirinča je prirodno bogato dijetalnim vlaknima i fitonutrijentima. U odnosu na belo pšenično brašno, integralno pirinčano...

Brašno od integralnog pirinča je prirodno bogato dijetalnim vlaknima i fitonutrijentima. U odnosu na belo pšenično brašno, integralno pirinčano brašno sadrži više dijetetskih vlakana, antioksidanasa (kao što je vitamin E), i minerala (selen, mangan, magnezijum).

Pročitaj više

137.50 rsd

Količina:
Integralni pirinač se razlikuje od belog pirinča po svojoj prepoznatljivoj opni. Ta opna predstavlja razliku u obradi zrna. Smedji pirinač se, za razliku od belog pirinča, ne izlaže mnogim procesima, medju koje spada i proces izbeljivanja pri čemu mu ostaje spol...

Integralni pirinač se razlikuje od belog pirinča po svojoj prepoznatljivoj opni. Ta opna predstavlja razliku u obradi zrna. Smedji pirinač se, za razliku od belog pirinča, ne izlaže mnogim procesima, medju koje spada i proces izbeljivanja pri čemu mu ostaje spoljna opna (ljuska). Upravo zbog te opne je integalni pirinač neophodno duže kuvati. Integralni pirinač stabilizuje nivo šećera u krvi. U pitanju je kompleks ugljenih hidrata, koji favorizuje sporo oslobađanje šećera. Braon pirinač je savršen za decu jer ima odlične nutritivne osobine koje pomažu njihov rast i razvoj.

Predlog za korišćenje:
250g integralnog pšeničnog brašna; 500g pirinčanog integralnog brašna; Supena kašika maslinovog ulja; 1L mlake vode; Jedna kesica praška za pecivo; 1.5 kašičica soli; Soda bikarbona na vrh noža; Kašičica šećera.

Priprema: Izmešati brašna u jednoj posudi i dodati ostale navedene sastojke. Ostaviti smesu da odstoji 1h. Ujutru premesiti masu i staviti je u podmazani pleh za pečenje. Peći oko 45 minuta na 200°C.

Predlog za korišćenje:
250g integralnog pšeničnog brašna; 500g pirinčanog integralnog brašna; Supena kašika maslinovog ulja; 1L mlake vode; Jedna kesica praška za pecivo; 1.5 kašičica soli; Soda bikarbona na vrh noža; Kašičica šećera.

Priprema: Izmešati brašna u jednoj posudi i dodati ostale navedene sastojke. Ostaviti smesu da odstoji tokom noći. Ujutru premesiti masu i staviti je u podmazani pleh za pečenje. Peći oko 45 minuta na 200°C.

Nutritivne vrednosti:

  • Energetska vrednost: 110 kcal
  • Masti: 0,9 g
  • Ugljeni hidrati: 23 g
  • Proteini: 5,03 g
  • Dijetetska vlakna: 3 g
Pročitaj više

Dodatne informacije

Težina 550 g
Napomena:

* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. * Navedene informacije o proizvodu nisu namenjene dijagnozi i lečenju već su informativnog karaktera. Trudimo se da opisi proizvoda budu što precizniji, međutim moguće su greške.

Back to Top
0