Vitamin C u prahu – 200g – Nutricia

Početna/Robna marka Nutricia/Vitamin C u prahu – 200g – Nutricia

Vitamin C u prahu – 200g – Nutricia

Dostupno

Vitamin C je moćan antioksidans sposoban da neutrališe štetne slobodne radikale i tako doprinse čišćenju organizma od toksina i teških metala....

Vitamin C je moćan antioksidans sposoban da neutrališe štetne slobodne radikale i tako doprinse čišćenju organizma od toksina i teških metala. Pored toga, doprinosi poboljšanju opšteg organizma.

Pročitaj više

473.00 rsd

Količina:
Vitamin C u čistom obliku je uključen u brojne procese u organizmu i kao takav veoma važan za njegovo pravilno funkcionisanje. On potpomaže boljem usvajanju gvožđa, čime doprinosi prevenciji pojave anemije. Vitamin C regeneriše vitamin E u telu, a neophodan je ...

Vitamin C u čistom obliku je uključen u brojne procese u organizmu i kao takav veoma važan za njegovo pravilno funkcionisanje. On potpomaže boljem usvajanju gvožđa, čime doprinosi prevenciji pojave anemije. Vitamin C regeneriše vitamin E u telu, a neophodan je i za nastanak kolagena, proteina koji učestvuje u građi kože, hrskavice, tetiva i krvnih sudova. Zbog toga je veoma koristan kod zarastanja rana, opekotina, pa čak i preloma kostiju.On smanjuje količinu šećera u ćelijama i normalizuje vrednosti triglicerida. Takođe, vitamin C u prahu snažno deluje na visoke koncentracije holesterola i može ih smanjiti za 1-2%.

Odavno je poznata njegova uloga u pojačanju efikasnosti imunološkog odgovora tela na infekcije. Jedan je od najpoznatijih antioksidanasa, materija koje sprečavaju oštećenje ćelija koju izazivaju slobodni radikali (zračenje, hemikalije, konzervansi u hrani, duvanski dim…), a time ima i značajnu funkciju u usporavanju starenja organizma. U eksperimentalnim uslovima uz druge elemente (vitamin B12) sprečava razvoj maligniteta. Naročito se govori o njegovoj preventivnoj ulozi u nastanku karcinoma želuca: nitriti i nitrati iz mesnih prerađevina reaguju sa amino kiselinama u želucu i tako nastaju kancerogeni nitrozamini, glavni izazivači tumora želuca. Čist Vitamin C u prahu razara nitrite i nitrate i tako štiti od nastanka malignih promena na želucu.

Pročitaj više

Dodatne informacije

Težina 220 g
Napomena:

* Fotografije su informativnog karaktera i mogu se razlikovati od ambalaže proizvoda. * Navedene informacije o proizvodu nisu namenjene dijagnozi i lečenju već su informativnog karaktera. Trudimo se da opisi proizvoda budu što precizniji, medjutim moguće su greške.

Back to Top
0